2021-09-17 12:41:00• hírek • Refszatmar.eu

Gyermekbibliahetet tartottak Egriben

Az Egri Református Egyházközség idén augusztus utolsó napjaiban tartotta meg a vakációs bibliahetet, mely remek alkalom volt a helyi gyermekek számára, az hogy az egyházkerület által kibocsátott program segítségével, Jézus Krisztussal találkozhassanak. Az alábbiakban Tolnai János lelkipásztor beszámolóját olvashatják.

Naponta százan (gyerekek és segítők) együtt indultunk el a vakációs bibliahét programjainak a felfedezésében. 5 napon keresztül sikerült a gyerekeket elkalauzolni egy csodás túrára az ifisek, Sável Nagy Anita, Gázsa Tünde és Gáti Noémi pedagógusok segítségével. Tolnai Zelma a zene világával ismertette a résztvevőket, míg a bibliai történeteket az ifjak segítségével a lelkész mutatta be.

A programok megszervezéséhez és lebonyolításához a helyi iskola biztosította a teret, és a polgármesteri hivatal adta a sátrakat, ezért köszönet illesse Szabó Elek polgármester urat, és Hrenyu Péter igazgató urat. Köszönjük szépen a segítséget.

A napi ételről a Nőszövetség gondoskodott, Isten áldja a szorgos kezeket, akik naponta jelen voltak, és segítettek a 100 éhes száj jól lakattatásában. Meg szeretném köszönni azoknak az asszonytestvéreknek, akik minden nap félre tették a saját dolgukat, és jelenlétükkel mindent megtettek a vakációs bibliahét megszervezéséért. Továbbá, a szülők is példás módon segítették a programok megszervezését, hiszen nagyon sokan adakoztak. Volt olyan nap, amikor több szülő összeállt, és 65 darab pizzát rendelt a gyerekeknek! Köszönöm szépen az összes adományt.

Végezetül pedig illesse köszönet a Communitas alapítványt is. Idén első ízben 3 programunkat támogatta az alapítvány (vakációs bibliahét megszervezését, a zeneoktatást és a kórust támogatta ebben az esztendőben). A Communitas segítségével sikerült megvásárolni egy kivetítőt, egy laptopot, illetve egy profi mikrofont. Mind három kellék nagy segítséget nyújtott a vakációs bibliahét lebonyolításában! Ha csak a záró istentiszteletre gondolok, akkor ki kell jelenteni, hogy nem tudtuk volna lebonyolítani azt az alkalmat ezen eszközök nélkül!

Ezek olyan kellékek, amik a mai modern társadalomban a gyerekekkel való foglalkozásban elengedhetetlenek. Természetesen ezen eszközök a gyülekezeti munka minden egyes terén fel vannak használva. A laptopot nem csak az ifjúsági munkában használjuk, hanem a gyülekezeti ügyvitelt is arról intézzük. Továbbá, ha a támogatásból megvásárolt mikrofonra gondolok, akkor el kell mondani azt, hogy a helybéli kántor minden egyes istentiszteleten használja, illetve a kórus szolgálata alkalmával is nagy segítséget nyújt. Köszönjük a nekünk nyújtott segítséget, hisz ezeket a kellékeket felhasználtuk a vakációs bibliahéten is, de a zene oktatásban is, illetve a kórus próbákon is.

Köszönjük szépen az összes támogatónak, segítőnek a mellénk állást. Az idei vakációs bibliahét önöknek köszönhetően csodálatos volt!

Tisztelettel Tolnai János lp.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: